måndag 27 oktober 2008

Mötesplats Göran 2008

Är på gång och jag har fått den stora äran, att vara med och projektleda genomföranden, så här i slutminuterna. I år kommer allt att äga rum på Arenan den 18 november. Schemat är späckat på intressanta föreläsningar, mässor, modevisning och mycket, mycket mer. Idag blev det offentligt vem som är nominerade till "Göran priset" läs vem och vad och varför.

"Varför finns det så få ledande kvinnor i ledande positioner inom näringslivet? Och vad beror det på? För femte året i rad delar vi ut Göranpriset till en kvinna som har nått framgång med bibehållen balans i livet. Framgång definieras inte nödvändigtvis av hur långt upp man har nått i karriären, utan även av hur man har lyckats i att kunna "få ihop" livet på ett harmoniskt och meningsfullt sätt, för sig själv och för andra.

Prissumman är 51 600:- som enligt SCB var den genomsnittliga årliga löneskillnaden
mellan en man och en kvinna år 2006. Göranpriset är ett av de få priser där målet är att minska prissumman varje år, vilket glädjande nog har hänt för första gången.
Årets Göranpris sponsras av E.ON.

Nomineringen har skett via Nätverket Görans hemsida av såväl medlemmar som allmänheten och följande tre kvinnor har valts ut till finalister:

Hélène Biström
Hélène är vice chef för Vattenfall Norden. Hennes uttalande "Jag tror att om man vågar vara sig själv blir man väldigt stark när man driver sina frågor" belyser hennes tydliga ledarstil och hennes syn på att mångfaldsdebatten är en överlevnadsfråga för företagen är både inspirerande och utmanande!

Veronica Hedenmark
Veronica är företagsledare och föredragshållare. 1997 grundade hon VH assistans. Företaget utför rekrytering, utbildning, resor, handledning och friskvård för målgrupperna barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. Veronica har själv ett funktionshinder och detta medförde att hon hade svårt att finna ett jobb efter avslutad utbildning. Som den entreprenör och idéspruta hon är tog hon saken i egna händer och skapade sin egen framtid på sina egna villkor, och vill nu inspirera andra, till samma sak!

Catharina Segerbank
Catharina är doktor i teologi, präst, författare och föredragshållare. I sitt yrke som präst i svenska kyrkan i Limhamns församling ser hon livet från många perspektiv och denna livskunskap delar hon med sig på ett varmt, närvarade och otroligt inspirerande sätt till sina medmänniskor. Hennes livsglädje smittar!

Prisutdelningen kommer att ske vid Mötesplats Göran den 18 november.
Tid: 18 november kl 17.00
Plats: Malmö Arena, Arenagatan 15, Malmö
Läs mer: www.natverketgoran.com/motesplatsgoran2008"

Inga kommentarer: